ПРАЗНИК НА ЦВЕТОВЕТЕ И ЛИЦАТА – „ЩУРО ЗАБАВЛЕНИЕ ЗАБАВЛЕНИЕ С ДЕТСКО ВДЪХНОВЕНИЕ“

Една пъстра инициатива на Център за обществена подкрепа(ЦОП) Драгоман, която даде възможност и поле за изява на деца на възраст от 2 до 6 години по повод празника Хелоуин. В търсене и подкрепа на деца – таланти, деца – приятели, позитивни емоции и усмивки!

Празникът се проведе в с. Габер, във филиала на ЦДГ „Радост“ – гр. Драгоман на 28 октомври. Това даде възможност на малки и големи да се включат в тематичната творческа атмосфера и да превърнат иначе обикновения ден в едно неповторимо изживяване за деца, родители и учители.

Изработването на маски за лица, организиране на разнообразни занимания за участниците бяха само част от предвидените дейности, които представиха една различна емоция чрез възможност да участваш, да действаш, да си активен и да заразиш другите с усмивки.

Екипът на ЦОП – Драгоман беше посрещнат сърдечно, с много усмивки и очарование от страна на децата.

Арт терапевтът от ЦОП Драгоман, като основна фигура, координира провеждането на празника със съдействието на колеги и детските учители. Децата изработваха есенни фенери с помощта на изсъхнали листа. Рисуваха маски, пяха и играха. Беше им показано как могат да направят с родителите си тиквени фенери. Арт терапевтът  демонстрира рисуване на тиква и показа на децата безопасен начин за украсяването й.

На празника присъстваха г-н Андрей Иванов, кмет на Община Драгоман, г-н Тодор Тодоров, кмет на с. Габер и г-жа Тодорка Дорутева – директор на ЦДГ „Радост“ – гр. Драгоман.

Децата получиха торбички с лакомства, а възрастните – пакет рекламни материали на СОНИК СТАРТ.

Празникът беше изпълнен с радост, усмивки и добро настроение.

Гора от десетки ръце изпратиха представителите на ЦОП Драгоман с обещание това да не е последната им среща.