Изработка на великденски кошници и боядисвани на яйца

Великден е един от най-важните християнски празници, той е свързан с прераждането на Исус Христос и е символ на възкресението и новия живот.

Традициите на Великден са различни в различните страни. Яйцата са символ на новия живот и възкресението, а техният цвят може да има специално значение. В България, например, шарените яйца са много популярни и са част от традиционните обичаи по време на Великден. Обикновено се боядисват в червено, което е символ на кръвта на Христос, който е пропил живота си за спасението на хората. Освен това, яйцата се украсяват с различни мотиви като кръстове, цветя, листа и други.

Независимо от традициите и обичаите, свързани с Великден, той е време за сближаване с близките и приятели и за отдаване на почит на възкресения Исус Христос.

Сега, когато пролетта е в пълния си разцвет и Великден е на прага, ние се вдъхновихме от радостта на този празник, затова  децата от ЦНСТ – Драгоман бяха включени в арт-ателиета на тема „Шарен Великден“. Те имате възможност да създадат персонализирани украси, които да бъдат впечатляващо допълнение към техния празничен интериор. Децата първо изработиха шарени кошници в които да сложат своите шарено боядисани яйца.